STRANDOK

Tenerife híres a gyönyörű strandjairól, amelyek széles körű lehetőséget kínálnak a pihenésre, napozásra és vízi tevékenységekre. Az alábbiakban néhány kiemelkedő strandot említek Tenerifén:

Playa de las Teresitas: Ez a homokos strand a főváros, Santa Cruz de Tenerife közelében található. A területet művészi módon kialakított tengeri gát védi, és finom, aranyhomokkal rendelkezik. A kristálytiszta víz és a kényelmes környezet ideálisak a napozáshoz és a fürdőzéshez.

Playa del Duque: Ez a strand a déli parton, Costa Adeje üdülőterületén található. Finom, aranyhomokkal és csendes tengerrel büszkélkedik. A strand kiválóan alkalmas családok és napimádók számára, és számos szolgáltatást kínál, mint például éttermek, bárok és strandágyak.

Playa de la Arena: Ez a vulkanikus homokos strand Puerto de Santiago városában található a sziget nyugati részén. A környező sziklák és a lenyűgöző táj ad különleges hangulatot a helynek. A tenger itt kissé zordabb lehet, így a vízi sportok, például a szörf vagy a bodyboard kedvelőinek különösen vonzó.

Playa de Las Vistas: Ez a strand Los Cristianos városban található délen. A homokos partszakasz hosszú és tágas, és kiváló infrastruktúrával rendelkezik, beleértve a bárokat, éttermeket és sportlehetőségeket. Ideális a napozáshoz, a fürdőzéshez és a vízi sportokhoz.

Playa Jardín: Ez a strand Puerto de la Cruz városában található, és egyedülálló környezettel rendelkezik. A homokos partszakasz vulkanikus kőzetekkel, trópusi kertekkel és színes növényekkel díszített tengerparti parkkal párosul. A strand látványos kilátást nyújt, és ideális a természet szerelmeseinek.

Ezek csak néhány kiemelkedő példa a sok gyönyörű strand közül, amelyeket Tenerifén találhatunk. A sziget számos más szép partszakasszal és titkos öböllel is büszkélkedik, amelyek felfedezésre várják a látogatókat.