IDŐJÁRÁS

Tenerife, a Kanári-szigetek mérsékelt trópusi éghajlattal rendelkezik. Az éghajlatát a közelében lévő Atlanti-óceán és a környező térségek jellemzői alakítják. Az alábbiakban részletesebben ismertetem Tenerife éghajlatát:

Átlagos hőmérséklet: Tenerife-n az év során meglehetősen stabil hőmérsékletű időjárás jellemző. Az átlagos nappali hőmérséklet a tengerparton télen 20-24 Celsius-fok, nyáron pedig 26-30 Celsius-fok között van. Az éjszakai hőmérséklet enyhébb, általában 16-20 Celsius-fok körül alakul.

Száraz időszak: Tenerife szárazabb időszaka a nyár, különösen július és szeptember között. Ebben az időszakban az eső ritka, és a napos, száraz idő jellemző. Az átlagos évi csapadékmennyiség alacsony, különösen a déli és keleti részeken.

Esős időszak: Az esős időszak Tenerifén főként az őszi és a téli hónapokra esik. November és február között a legmagasabb az esőzés bár az valószínűsége, esőzések nem tartanak sokáig. Az esőzések többnyire rövid ideig tartó záporok formájában jelentkeznek.

Szél: A szél jellemző a szigeten, különösen a nyári hónapokban. Az északi és északkeleti szél, amelyet "Alisios" néven ismernek, hűsítő hatással van a tengerparti területekre. Az erősebb széllökések főleg a magasabb területeken, például a Teide vulkán körül fordulhatnak elő.

Fontos megjegyezni, hogy Tenerife területén jelentős magassági különbségek vannak, és ez befolyásolja az éghajlatot is. A magasabb hegyvidéki területeken hűvösebb és nedvesebb lehet az időjárás, míg a partvidéki területeken melegebb és szárazabb. Emiatt a Teide Nemzeti Parkban például jelentős hőmérsékleti és időjárási változások fordulhatnak elő.

Összességében Tenerifén enyhe, kellemes éghajlat uralkodik, ahol az átlagos hőmérsékletés a száraz, napos időjárás.